Πρόγνωση Kαιρού

Πρόγνωση καιρού - Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2017

Πρόγνωση καιρού - Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2017

έκδοση: 28/11/2017/20:40

Γενικά Χαρακτηριστικά

Εξασθένιση των βοριάδων και άνοδος της θερμοκρασίας. Σταδιακή επικράτηση νεφώσεων και νοτίων ανέμων, από τα δυτικά. Παροδικές βροχές, από το απόγευμα, στην δυτική Ελλάδα.


Γενική Πρόγνωση καιρού Ελλάδος

Στο ανατολικό και βόρειο Αιγαίο, αρχικά, άστατος καιρός με βροχές τοπικού χαρακτήρα. Υποχώρηση των νεφώσεων και άνοιγμα του καιρού κατά την διάρκεια της ημέρας.

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά Ελλάδα, στην δυτική και νότια Πελοπόννησο, διάσπαρτες νεφώσεις οι οποίες κάτα την διάρκεια της ημέρας θα πυκνώσουν σημαντικά και θα εκδηλωθούν παροδικές βροχές.

Στις υπόλοιπες περιοχές, αρχικά αίθριος ή σχεδόν αίθριος καιρός. Κατά την διάρκεια της ημέρας θα αναπτυχθούν νεφώσεις, οι οποίες στην δυτική Μακεδονία, την Θεσσαλία, την Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο, από το απόγευμα θα πυκνώσουν σημαντικά.

Άνεμοι: Στο Ιόνιο, νότιοι - νοτιοδυτικοί 4-5Bf, ενισχυόμενοι, το απόγευμα σε 5-6Bf και, τοπικά, στο βόρειο Ιόνιο, 7Bf.

Στο Αιγαίο, αρχικά δυτικοί - νοτιοδυτικοί, 3-5Bf, με γρήγορη εξασθένηση. Από το απόγευμα προβλέπεται να επικρατήσουν νότιοι - νοτιοδυτικοί άνεμοι με τάση σταδιακής ενίσχυσης και μέγιστη ένταση, στο βόρειο Αιγαίο, 5Bf.

Η θερμοκρασία, σε αισθητή άνοδο, κατά την διάρκεια της ημέρας, προβλέπεται να κυμανθεί:

Στην Βόρεια Ελλάδα, από -3°C μέχρι 14°C

Στην Ανατολική Ελλάδα, από 0°C μέχρι 18°C

Στην Δυτική και νότια Ελλάδα, από 2°C μέχρι 18°C

Στο Ιόνιο, από 8°C μέχρι 16°C

Στο βόρειο και το ανατολικό Αιγαίο, από 4°C μέχρι 14°C

Στο νότιο Αιγαίο, στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, από 8°C μέχρι 18°C.


Αττική

-Σχεδόν αίθριος καιρός. Κατά τις απογευματινές ώρες, θα αναπτυχθούν νεφώσεις, οι οποίες, τις βραδινές ώρες, θα πυκνώσουν σημαντικά.

-Άνεμοι: Αρχικά, από δυτικές διευθύνσεις, μέχρι 5Bf (στην δυτική Αττική), με τάση εξασθένισης. Από τις απογευματινές ώρες, θα επικρατήσουν άνεμοι νοτίων διευθύνσεων μέχρι 5Bf

-Η θερμοκρασία, θα κυμανθεί από 4°C μέχρι 17°C. Στο κέντρο της Αθήνας, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8°C μέχρι 16°C.


Θεσσαλονίκη (πόλη)

-Γενικά αίθριος καιρός. Αραιές νεφώσεις από αργά το απόγευμα.

-Άνεμοι:νότιοι - νοτιοανατολικοί μέχρι 4Bf.

-Η θερμοκρασία, θα κυμανθεί από 4°C μέχρι 12°C.


Προοπτική 

Iσχυρές βροχές στην δυτική Ελλάδα και σε τμήματα της βόρειας Ελλάδας, επικράτηση σφοδρών νοτίων ανέμων, άνοδος της θερμοκρασίας και μεταφορά σκόνης από την Σαχάρα, προβλέπεται την Πέμπτη. Την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο, οι βροχές προβλέπεται να επηρεάσουν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

  Click εδώ για αναλυτική πρόγνωση καιρού για την περιοχή που σας ενδιαφέρει*

Χάρτες καιρού υψηλής ανάλυσης μπορείτε να δείτε εδώ!


Γεώργιος Παπακωστόπουλος

Συντονιστής προγνώσεων καιρού - SiMeteo.gr

 

*Οι τοπικές προγνώσεις και οι χάρτες καιρού, παράγονται αυτόματα, τέσσερις φορές την ημέρα, με την βοήθεια του αυτόματου συστήματος προγνώσεων "SiMeteo AWPS", και ενδέχεται να παρουσιάζονται διαφοροποιήσεις σε σχέση με τα στοιχεία που δίνονται στην παραπάνω πρόγνωση.