Πρόγνωση Kαιρού

Πρόγνωση καιρού - Σαββατοκύριακο, 18-19, Νοεμβρίου 2017

Πρόγνωση καιρού - Σαββατοκύριακο, 18-19, Νοεμβρίου 2017Επιμένουν τα έντονα φαινόμενα, σε πολλές περιοχές της χώρας. Σταδιακή υποχώρησση των φαινομένων, από τα δυτικά, κατά την διάρκεια της Κυριακής...ΣΑΒΒΑΤΟ


ΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ   

Στο Ιόνιο, την Ηπειρωτική Ελλάδα και τα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου, περιμένουμε κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες που τοπικά θα είναι ισχυρές. Τα φαινόμενα ενδέχεται να συνοδεύονται και από τοπικές χαλαζοπτώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται άστατος καιρός, με βροχές κατά περιόδους και στα νότια πιθανόν πρόσκαιρες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο ανατολικοί βορειοανατολικοί 6 και πρόσκαιρα 7 μποφόρ, στα υπόλοιπα τμήματα του Αιγαίου από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ και στο Ιόνιο μεταβλητών διευθύνσεων 6 με 7 και πρόσκαιρα στα κεντρικά και νότια τμήματα 8 με 9 και πιθανόν 10 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 7 έως 17 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά από 12 έως 19 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 10 έως 18 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Κακοκαιρία αναμένεται στην Αττική το Σάββατο, με βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους, φαινόμενα που θα είναι τοπικά ισχυρά και ενδέχεται να συνοδεύονται και από χαλάζι.

 

Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στο κέντρο της πόλης από 15 έως 18 βαθμούς Κελσίου. 


 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 

Τοπικές βροχές περιμένουμε στη συμπρωτεύουσα κατά τη διάρκεια του Σαββάτου, ενώ στα νότια τμήματα είναι πιθανόν να εκδηλωθούν και πρόσκαιρες τοπικές καταιγίδες.

 

Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στο κέντρο της πόλης από 12 έως 15 βαθμούς Κελσίου.


 

ΚΥΡΙΑΚΗ


ΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 

Στα κεντρικά και νότια τμήματα, καθώς και στο Ανατολικό Αιγαίο αναμένεται να διατηρηθεί η κακοκαιρία με εκδήλωση βροχών και καταιγίδων, φαινόμενα που τοπικά θα είναι ισχυρά και ίσως συνοδεύονται και από χαλάζι. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες συννεφιές, με πιθανότητα τοπικών βροχών στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς από τα δυτικά προς τα ανατολικά 6 και πρόσκαιρα 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 6 έως 16 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά από 14 έως 20, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 10 έως 19 και στα νησιά του Αιγαίου από 14 έως 21 βαθμούς κελσίου. Τη νύχτα προς την Δευτέρα ο υδράργυρος θα σημειώσει σημαντική πτώση στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα.

ΑΤΤΙΚΗ 

Λίγες συννεφιές, κατά περιόδους αυξημένες με πρόσκαιρη βροχή ή καταιγίδα που πιθανόν να είναι έντονη ιδιαίτερα στα δυτικά, κεντρικά και νότια του νομού. Βελτίωση του καιρού προς το απόγευμα.

 

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ και από το βράδυ στα δυτικά τμήματα βορειοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στο κέντρο της πόλης από 11 έως 17 βαθμούς κελσίου. 


 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 

Λίγες συννεφιές κατά περιόδους αυξημένες περιμένουμε στη συμπρωτεύουσα την Κυριακή με πιθανότητα για πρόσκαιρες βροχές στα ανατολικά νωρίς το πρωί.

 

Οι άνεμοι θα πνέουν στον Θερμαϊκό από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στο κέντρο της πόλης από 8 έως 14 βαθμούς κελσίου.

Στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, αναμένουμε τα φαινόμενα να περιοριστούν κυρίως στη Νότια Ελλάδα και το Νότιο Αιγαίο, οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί από βόρειες διευθύνσεις, ενώ η θερμοκρασία προβλέπεται να σημειώσει περαιτέρω πτώση. Στα μέσα της εβδομάδας, αναμένουμε ήπιες συνθήκες, εξασθένηση των ανέμων και άνοδο της θερμοκρασίας.

 

     

Παναγιώτα (Πάττυ) Σπηλιωτοπούλου

Πτυχιούχος Φυσικός-Μετεωρολόγος ΕΚΠΑ

Επιστημονική Συνεργάτης SiMeteo.gr

(Επίσημη Σελίδα στο facebook: Patty Spiliotopoulou Φυσικός – Μετεωρολόγος)

Panagiota (Patty) Spiliotopoulou

BSc in Physics

MSc in Environmental Physics, at National and Kapodistrian University of Athens (UOA)

Scientific Associate of SiMeteo.gr

(Official fb page: Patty Spiliotopoulou Φυσικός – Μετεωρολόγος)