Πρόγνωση Kαιρού

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

 

Ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό στην περιοχή της Ιταλίας συνοδευόμενο από μέτωπα κακοκαιρίας στροβιλίζεται επηρεάζοντας και την περιοχή μας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες καταπεριόδους καθώς και ενισχυμένους ανέμους στα πελάγη. Μάλιστα σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία προς τα τέλη της εβδομάδας το σύστημα αυτό πολύ πιθανό να λάβει χαρακτηριστικά τροπικού κυκλώνα χωρίς ακόμη να είμαστε σε θέση να προσδιορίσουμε τη τροχιά που αυτός θα ακολουθήσει και άρα τις περιοχές που θα επηρεάσει.

 

ΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

 

Κακοκαιρία στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά με καταιγίδες καταπεριόδους οι οποίες τοπικά θα είναι και ισχυρές και ενδέχεται να συνοδεύονται και από χαλάζι. Κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων στα προαναφερθέντα γεωγραφικά διαμερίσματα. Άνεμοι νοτίων διευθύνσεων στα 7 με 8 μποφόρ στο Ιόνιο και στα 6 με 7 στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια στους 16 με 17 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά στους 18 με 21 και στα νησιά στους 20 με 23 βαθμούς κελσίου.

 

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

Αυξημένες συννεφιές καταπεριόδους με καταιγίδες οι οποίες στα δυτικά και βόρεια ενδέχεται να είναι ισχυρές. Κινδυνος πλημμυρικών φαινομένων σε αυτές τις περιοχές. Άνεμοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ και θερμοκρασία μέχρι 22 βαθμούς κελσίου.

 

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 

Άστατος καταπεριόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και στα δυτικά και νότια πιθανόν καταιγίδες οι οποίες πρόσκαιρα ενδέχεται να είναι και ισχυρές. Άνεμοι νοτιοανατολικοί 7 μποφόρ στον Θερμαικό και μέγιστη θερμοκρασία στους 17 βαθμούς κελσίου.

 

ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

 

Σε κλοιό κακοκαιρίας θα παραμείνει η χώρα μέχρι και το τέλος της εβδομάδας με ισχυρές καταιγίδες στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά αλλά και ενισχυμένους ανέμους στα πελάγη.

 

Οι πολίτες καλούνται να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας ελέγχοντας στο μέτρο του δυνατού φρεάτια και υδροροές και να ενημερώνουν τις αρμόδιες αρχές όπου κρίνουν απαραίτητο ότι πρέπει να παρέμβουν. Επίσης αν δεν υπάρχει σημαντικός λόγος καλό είναι να περιορίζουν τις μετακινήσεις τους κατά την διάρκεια εκδήλωσης των φαινομένων και να μην επιχειρούν να διασχίζουν πλημμυρισμένους δρόμους με οποιοδήποτε μέσο.

 

ΜΑΡΟΥΣΑΚΗΣ ΚΛΕΑΡΧΟΣ

ΦΥΣΙΚΟΣ - ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ