Πρόγνωση Kαιρού

Πρόγνωση καιρού - Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2017

Πρόγνωση καιρού - Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2017

 έκδοση: 13/11/2017/21:55

Γενικά Χαρακτηριστικά

Νέα έξαρση των φαινομένων, από τα δυτικά προς τα ανατολικά, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Νέο κύμα καταιγίδων και στην περιοχή της Αττικής...



Γενική Πρόγνωση καιρού Ελλάδος

Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2017

Στην δυτική Ελλάδα, προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, τοπικά έντονες.

Στην κεντρική, ανατολική και βόρεια ηπειρωτική Ελλάδα, αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Μετά το μεσημέρι, από τα δυτικά προς τα ανατολικά, σημαντική έξαρση των φαινομένων με βροχές και καταιγίδες, τοπικά έντονες.

Στην ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου, προβλέπεται άστατος καιρός, κατά διαστήματα νεφελώδης με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, όπου τα φαινόμενα ενδέχεται να έχουν παροδικά έντονο χαρακτήρα. 

 

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4-6Bf, στο Ιόνιο μέχρι 7Bf και, ενδεχομένως, τοπικά, εως 8Bf.

Η θερμοκρασία, προβλέπεται να  διατηρηθεί στα επίπεδα της Δευτέρας, με τις μέγιστες θερμοκρασίες στα πεδινά τμήματα να φτάνουν κοντά στους 20°C.

 

Αττική

-Νεφώσεις οι οποίες θα πυκνώσουν και, από τις μεσημεριανές ώρες, θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες, τοπικά έντονες. Τα φαινόμενα ενδέχεται να συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ριπαίους ανέμους.

-Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4-6Bf.

-Η θερμοκρασία, θα κυμανθεί από 10°C μέχρι 20°C. Στο κέντρο της Αθήνας, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13°C μέχρι 19°C.


Θεσσαλονίκη (πόλη)

-Νεφώσεις, οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν και, μετά το μεσημέρι, θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

-Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί, 3-4, το απόγευμα μέχρι 5Bf.

-Η θερμοκρασία, θα κυμανθεί από 12°C μέχρι 18°C.


Προοπτική 

Διαδοχικές εξάρσεις με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, προβλέπεται να επηρεάζουν την Ελλάδα, από τα δυτικά προς τα ανατολικά, καθ'όλη την διάρκεια της εβδομάδας. Σε πολλές περιπτώσεις τα ύψη βροχής που θα σημειωθούν εκτιμάται πως θα είναι πολύ μεγάλα, και ο κίνδυνος εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων, είναι υψηλός. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, με τάση, από την Παρασκευή, στην βόρεια Ελλάδα, να στραφούν σε βοριάδες. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα επίπεδα της Δευτέρας.


  Click εδώ για αναλυτική πρόγνωση καιρού για την περιοχή που σας ενδιαφέρει*

Χάρτες καιρού υψηλής ανάλυσης μπορείτε να δείτε εδώ!


 

Γεώργιος Παπακωστόπουλος

Συντονιστής προγνώσεων καιρού - SiMeteo.gr

 

*Οι τοπικές προγνώσεις και οι χάρτες καιρού, παράγονται αυτόματα, τέσσερις φορές την ημέρα, με την βοήθεια του αυτόματου συστήματος προγνώσεων "SiMeteo AWPS", και ενδέχεται να παρουσιάζονται διαφοροποιήσεις σε σχέση με τα στοιχεία που δίνονται στην παραπάνω πρόγνωση.