Πρόγνωση Kαιρού

Πρόγνωση καιρού - Τετάρτη, 8 Νοεμβρίου 2017

Πρόγνωση καιρού - Τετάρτη, 8 Νοεμβρίου 2017

έκδοση: 7/11/2017/13:40

Γενικά Χαρακτηριστικά

Βροχές και καταιγίδες, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Σε αρκετές περιπτώσεις τα φαινόμενα θα είναι έντονα και ενδέχεται να συνοδεύονται από σφοδρούς ριπαίους ανέμους και χαλαζοπτώσεις.Γενική Πρόγνωση καιρού Ελλάδος

Τετάρτη, 8 Νοεμβρίου 2017

Στην Ήπειρο, και το Βόρειο Ιόνιο, προβλέπονται νεφώσεις με ισχυρές βροχές και έντονες καταιγίδες.

Στην δυτική Στερεά Ελλάδα, την δυτική Πελοπόννησο, την δυτική Μακεδονία και το νότιο Ιόνιο, προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά διαστήματα έντονες.

Στην κεντρική Μακεδονία, την Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά Ελλάδα, την ανατολική Πελοπόννησο, προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, τοπικά έντονες. Κατά την διάρκεια των απογευματινών ωρών, τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν και θα αποκτήσουν τοπικό και παροδικό χαρακτήρα, ενώ σε πολλές εκ των παραπάνω περιοχών, ο καιρός θα παρουσιάσει ανοίγματα.

Στην ανατολική Μακεδονία, την Θράκη και το βόρειο Αιγαίο, προβλέπονται νεφώσεις οι οποίες θα πυκνώσουν και μετά το μεσημέρι θα δώσουν βροχές και καταιγίδες με παροδικά έντονο χαρακτήρα.

Στην ευρύτερη περιοχή του κεντρικού, του νότιου και ανατολικού Αιγαίου, προβλέπεται άστατος καιρός, κατά διαστήματα νεφελώδης, με παροδικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, αλλά και σημαντικά ανοίγματα.

Μεταφορά σκόνης από την Σαχάρα, κυρίως στην νότια Ελλάδα.

 

Άνεμοι: Στο Ιόνιο Πέλαγος, νωρίς τα ξημερώματα θα πνέουν σφοδροί νότιοι - νοτιοανατολικοί άνεμοι, μέχρι 8Bf. Εν συνεχεία, θα επικρατήσουν ισχυροί δυτικοί - νοτιοδυτικοί άνεμοι μέχρι 6Bf.

Στο Αιγαίο, προβλέπονται άνεμοι νοτίων διευθύνσεων 5-6Bf, τοπικά στο βόρειο Αιγαίο μέχρι 7Bf. Κατά την διάρκεια του απογεύματος, προβλέπεται, από τα δυτικά προς τα ανατολικά, στροφή των ανέμων σε δυτικούς και εξασθένισή τους.

Ισχυροί άνεμοι, μέχρι 7Bf, προβλέπεται να πνέουν παροδικά, σε αρκετές περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας.

 

Η θερμοκρασία, προβλέπεται να  σημειώσει μικρή άνοδο, και να κυμανθεί:

Στην Βόρεια Ελλάδα, από 5°C μέχρι 20°C

Στην Ανατολική Ελλάδα, από 8°C μέχρι 22°C

Στην Δυτική και νότια Ελλάδα, από 8°C μέχρι 21°C

Στο Ιόνιο, από 13°C μέχρι 20°C

Στο βόρειο και το ανατολικό Αιγαίο, από 10°C μέχρι 22°C

Στο νότιο Αιγαίο, στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, από 14°C μέχρι 24°C, τοπικά, στην βόρεια Κρήτη, μέχρι 28°C.


Αττική

-Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, τοπικά έντονες. Τα φαινόμενα, σε ορισμένες περιπτώσεις, ενδέχεται να συνοδεύονται από σφοδρούς ριπαίους ανέμους και χαλαζοπτώσεις. Μετά το μεσημέρι, αναμένεται υποχώρηση των φαινομένων και σχετικό άνοιγμα του καιρού.

-Άνεμοι: Τις πρωινές ώρες, από νότιες διευθύνσεις, 4-5Bf, τοπικά μέχρι 6Bf. Μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων 2-4Bf, στον Σαρωνικό και την δυτική Αττική, μέχρι5.

-Η θερμοκρασία, θα κυμανθεί από 11°C μέχρι 22°C. Στο κέντρο της Αθήνας, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15°C μέχρι 20°C.


Θεσσαλονίκη (πόλη)

-Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, τοπικά έντονες. Υποχώρηση των φαινομένων και σχετικό άνοιγμα του καιρού μετά το μεσημέρι, αλλά με παροδικά κλεισίματα και ενδεχόμενο τοπικών βροχών/καταιγίδων περιορισμένης διάρκειας.

-Άνεμοι: Αρχικά νοοτιοανατολικοί 5-6Bf.Σημαντική εξασθένισή τους μετά το μεσημέρι.

-Η θερμοκρασία, θα κυμανθεί από 12°C μέχρι 18°C.


Προοπτική 

Άστατος καιρός προβλέπεται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, την Πέμπτη και την Παρασκευή, με τοπικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως στην δυτική Ελλάδα, αλλά και σημαντικά ανοίγματα, κυρίως στην ανατολική Ελλάδα και το Αιγαίο. Εκ νέου έξαρση των φαινομένων, το Σάββατο, στην δυτική Ελλάδα, και από την Κυριακή, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.


  Click εδώ για αναλυτική πρόγνωση καιρού για την περιοχή που σας ενδιαφέρει*

Χάρτες καιρού υψηλής ανάλυσης μπορείτε να δείτε εδώ!


 

Γεώργιος Παπακωστόπουλος

Συντονιστής προγνώσεων καιρού - SiMeteo.gr

 

*Οι τοπικές προγνώσεις και οι χάρτες καιρού, παράγονται αυτόματα, τέσσερις φορές την ημέρα, με την βοήθεια του αυτόματου συστήματος προγνώσεων "SiMeteo AWPS", και ενδέχεται να παρουσιάζονται διαφοροποιήσεις σε σχέση με τα στοιχεία που δίνονται στην παραπάνω πρόγνωση.