Πρόγνωση Kαιρού

Πρόγνωση καιρού - Πέμπτη, 5 Μαΐου 2022

Πρόγνωση καιρού - Πέμπτη, 5 Μαΐου 2022

Γενικά Χαρακτηριστικά

Περιορισμένη αστάθεια με νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, σε μεγάλο μέρος της χώρας. Τοπικές βροχές και καταιγίδες, περιορισμένης έκτασης και διάρκειας, σε τμήματα της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής Ελλάδας. Ενισχυμένοι βορειοδυτικοί άνεμοι στο νοτιοανατολικό Αιγαίο. Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας.


Αναλυτική πρόγνωση καιρού Ελλάδος

Πέμπτη, 5 Μαΐου 2022

  • Στην Μακεδονία, την Θράκη και την ευρύτερη περιοχή της Πίνδου, προβλέπεται άστατος καιρός, κατά διαστήματα νεφελώδης με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κατά την διάρκεια των μεσημεριανών και απογευματινών ωρών.

  • Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, προβλέπονται διάσπαρτες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες, κυρίως κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες με ενδεχόμενο βροχών περιορισμένης διάρκειας και έκτασης.

  • Στις περισσότερες θαλάσσιες, παραθαλάσσιες και νησιωτικές περιοχές της χώρας, γενικά αίθριος καιρός με διάσπαρτες νεφώσεις κατά διαστήματα.

Άνεμοι: Γενικά ασθενείς άνεμοι μεταβλητών διευθύνσεων. Ενισχυμένοι βόρειοι - βορειοδυτικοί άνεμοι (5-6bf, τοπικά 7bf) στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο με έμφαση στο Καρπάθιο Πέλαγος.

Η θερμοκρασία, προβλέπεται να παρουσιάσει μικρή άνοδο και να κυμανθεί:

Στην Βόρεια Ελλάδα, από 4°C μέχρι 25°C

Στην Ανατολική Ελλάδα, από 6°C μέχρι 26°C

Στην Δυτική και νότια Ελλάδα, από 7°C μέχρι 25°C

Στο Ιόνιο, από 9°C μέχρι 22°C

Στο βόρειο και το ανατολικό Αιγαίο, από 8°C μέχρι 21°C

Στο νότιο Αιγαίο, στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, από 10°C μέχρι 24°C.

 

Αττική

Γενικά αίθριος καιρός. Διάσπαρτες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες, κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: Γενικά ασθενείς (2-3bf) άνεμοι μεταβλητών διευθύνσεων. Κατά την διάρκεια της ημέρας θα επικρατήσουν οι θαλάσσιες αύρες με ένταση έως 4bf.

Θερμοκρασία:Σε άνοδο, θα κυμανθεί από 8°C έως 24°C. Στο κέντρο της Αθήνας, από 11°C έως 23°C.

 

Θεσσαλονίκη (πόλη)

Γενικά αίθριος καιρός. Κατά την διάρκεια της ημέρας θα αναπτυχθούν διάσπαρτες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες με μικρό ενδεχόμενο παροδικής βροχής ή/και καταιγίδας.

Άνεμοι: Κατά το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα της εβδομάδας, γενικά ασθενείς άνεμοι μεταβλητών διεθύνσεων. Την Τετάρτη το μεσημέρι και το απόγευμα, άνεμοι νοτίων διευθύνσεων έως 5bf. Κατά την διάρκεια της Πέμπτης, δυτικοί - βορειοδυτικοί άνεμοι έως 5bf.

θερμοκρασία: Την Δευτέρα και την Τρίτη, σε σχετικά χαμηλά επίπεδα (μέγιστες κάτω από 15°C, ελάχιστες κοντά στους 5°C). Από την Τετάρτη, προβλέπεται σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας (μέγιστες 16-17°C) η οποία θα συνεχιστεί την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο (μέγιστες κοντά στους 20°C). 

 

 

Προοπτική 

Όσον αφορά το διάστημα μεταξύ 6 και 8 Απριλίου, ο καιρός θα είναι νεφελώδης, σε μεγάλο μέρος της χώρας με βροχές παροδικού χαρακτήρα και περιορισμένης διάρκειας και έντασης. Κύριο στοιχείο του καιρού θα είναι η επικράτηση ενισχυμένων βόρειων - ανατολικών ανέμων οι οποίοι θα ξεπεράσουν, τοπικά, σε ένταση τα 6bf. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στην ανατολική και νότια Ελλάδα και στο Αιγαίο και μικρή άνοδο στην δυτική Ελλάδα.

 

 Αναλυτική πρόγνωση καιρού για την περιοχή που σας ενδιαφέρει*

Χάρτες καιρού υψηλής ανάλυσης μπορείτε να δείτε εδώ!


Γεώργιος Παπακωστόπουλος

Ωκεανογράφος - Προγνώστης καιρού

Συντονιστής  "SiMeteo WeatherLab"


Στο "SiMeteo" αυτό, μπορείτε να δείτε την προβλεπόμενη εξέλιξη του υετού, της νεφοκάλυψης, των ανέμων και της θερμοκρασίας, στην χώρα μας, κατά την διάρκεια της Πέμπτης, 5 Μαΐου 2022, όπως αυτά προσομοιώθηκαν με την βοήθεια του προγνωστικού μοντέλου "WRF-ARW", σε ανάλυση 2,5km... 

*Οι τοπικές προγνώσεις και οι χάρτες καιρού, παράγονται αυτόματα, με την βοήθεια του προγνωστικού συστήματος "SiMeteoPS", και ενδέχεται να παρουσιάζονται διαφοροποιήσεις σε σχέση με τα στοιχεία που δίνονται στην παραπάνω εκτίμηση..