Πρόγνωση Kαιρού

Μίνι καλοκαιράκι και βοριαδάκι...

Μίνι καλοκαιράκι και βοριαδάκι...

Με   αίθριο και ζεστό καιρό θα κυλήσει η τρέχουσα εβδομάδα θυμίζοντας μας την εποχή του καλοκαιριού . Πιθανές αστάθειες θα αφορούν τα Β.Α τμήματα της χώρας και προς τέλη εβδομάδας ίσως και στα κεντρικά ηπειρωτικά.


Οι άνεμοι θα μας συντροφεύουν με ένα βόρειο ρεύμα εντάσεων 5 έως 6 μποφόρ και στο Ν.Α Αιγαίο ενδεχομένως και 7 μποφόρ


Η θερμοκρασία στα επίπεδα των 34-36 και τοπικά 37 βαθμών Κελσίου ως μέγιστες τιμές κυρίως στην κεντρονοτια χώρα.

Σε πτώση από το Σ.Κ.


Υ.Γ

Οι θερμές αέριες αυτές μάζες προερχόμενες από την Β.Δ πλευρά της Αφρικής  είναι λογικής δυναμικής για την εποχή χωρίς ακραίας μορφής και απέχουν για την ώρα από συνθήκες καύσωνα.

Βασική προϋπόθεση πιο έντονης αίσθησης της ζέστης είναι τα επίπεδα υγρασίας αλλά και σε περιοχές εν δυνάμει ευάλωτες [ ανάγλυφα, βουνά κ.λπ.] σε καταβατες ανέμους όπου με την τριβή τους στα βουνα  δίνουν την αίσθηση ζεστού αέρα.Το συμπέρασμα είναι ότι  οι μέγιστες τιμές δεν αντιπροσωπεύουν ένα σύνολο περιοχών και εκτάσεων όπου εύκολα με δυο η τρις υψηλές θερμοκρασίες τα Μ.Μ.Ε εμφανίζουν σιντριβάνια Ομονοιας, τον Πετρο  της Μυκόνου κ.λπ.Προοπτική...Με τα μέχρι τώρα δεδομένα τουλάχιστον μέχρι τα μέσα του μήνα δεν διαφαίνεται έντονο θερμό επεισόδιο αντιθέτως οι αντικυκλωνικες πιέσεις που ελλοχεύουν έως την Β.Δ Ευρώπη είναι ένα παραθυράκι ένας [ καιρικός μοχλός ] ασφαλείας για πιο ισορροπημένες συνθήκες στην χώρα μας.


Παρόλα αυτά ο δρόμος μακρύς  παρακολουθούμε τις εξελίξεις.Εκ της διαχείρισης Worldwide Weather.

https://worldwideoriginalweatherteam.blogspot.com/


Sozon Poyntos.