Ενημερώσεις

Καθημερινή Videoπρόγνωση

Η ιδέα, έγινε πραγματικότητα τον Φεβρουάριο του 2012, χάρη στον φίλο και ιδιαίτερα ταλαντούχο σκηνοθέτη, Γ.Ευαγγελόπουλο. Ο χιονιάς ήταν προ των πυλών, το studiάκι στήθηκε σε λίγα λεπτά, η κάμερα τοποθετήθηκε στο τρίποδο και το δάχτυλο πάτησε το rec. Το αποτέλεσμα... η 1η, δοκιμαστική videoπρόγνωση. Με το σοβαροφανές ύφος έτοιμο να υποταχθεί στο "νευρικό γέλιο", καταγράφεται η 1η videoπρόγνωση, αποκλειστική παραγωγή μη τηλεοπτικού σταθμού που εκδίδεται στο Internet, μέσω της ιστοσελίδας της: "Karakaksa Studios".

 

 

Η ιδέα αυτή έγινε ιδιαίτερα αγαπητή και λίγους μήνες μετά, ξεκίνησε η συνεργασία μας με το KaraKaKsa Studios, και η Νέας Γενιάς, τότε, Videoπρόγνωση, κατακτούσε κεντρική θέση κάθε εβδομάδα στις κεντρικές σελίδες του InMeteo.gr και του Karakaksa.com:

 

  

Σύντομα, η ιδέα αυτή υιοθετήθηκε από άλλες ιστοσελίδες, οι οποίες ξεκίνησαν σε συνεργασία με διάφορους σταθμούς - studios να παράγουν την δική τους videoπρόγνωση.

Στις μέρες μας, το οπτικοακουστικό υλικό έχει κερδίσει τους επισκέπτες, οι videoπρογνώσεις λαμβάνουν θέση σε ολοένα και περισσότερες ιστοσελίδες και ως πρωτοπόροι, αισθανόμαστε την ευθύνη να προσαρμόσουμε τις "VideoPredictions" στις απαιτήσεις της εποχής. Λαμβάνοντας υπόψιν τις δυνατότητες της ομάδας μας, ανασχεδιάζουμε τις videoπρογνώσεις με γνώμονα την χρυσή τομή μεταξύ της επιστημονικής ορθότητας, της εγκυρότητας, της συνοπτικής ενημέρωσης και της εικαστικής συνέπειας ως εξής:

 

-Οι videoπρογνώσεις θα εκδίδονται σε καθημερινό επίπεδο (Δευτέρα - Παρασκευή) και όχι δύο φορές την εβδομάδα

-Η διάρκεια των videoπρογνώσεων μειώνεται στα 2-4min, με εξαίρεση τις περιπτώσεις έντονης καιρικής δραστηριότητας.

-Η videoπρόγνωση θα εκδίδεται στο διάστημα μεταξύ 6μμ και 9μμ στην σελίδα προγνώσεων:

http://www.inmeteo.gr/weather/weather-forecast

και στο κανάλι μας στο youtube:

https://www.youtube.com/channel/UCRIJwu5GoYPZznXWQ2PLlkQ


-Δίνεται έμφαση στην όσο το δυνατόν πληρέστερη και περιεκτική ενημέρωση.

-Κάθε videoπρόγνωση θα περιλαμβάνει σύνοψη των κύριων στοιχείων του καιρού για την περίοδο αναφοράς, σύντομη ανάλυση της ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας, αναλυτική πρόγνωση καιρού Ελλάδος και Αττικής για 1 ημέρα (2 ημέρες την Παρασκευή) και συνοπτική πρόγνωση για την εξέλιξη του καιρού τις ακόλουθες ημέρες

-Σταδιακά, στις videoπρογνώσεις θα γίνουν νέες προσθήκες, όπως η ένταξη τοπικών προγνώσεων...

Επίσης, δίνουμε την ευκαιρία σε όποιον επιθυμεί να διαφημιστεί μέσω των videoπρογνώσεων του InMeteo. Αν ενδιαφέρεστε να διαφημιστείτε μέσω των videoπρογνώσεων, δεν έχετε παρά να επικοινωνήσετε μαζί μας στην διεύθυνση:΅

info@inmeteo.gr

 

Αξίζει να σημειωθεί πως η videoπρόγνωση αποτελεί παραγωγή του InMeteo.gr, σε συνεργασία με τον σκηνοθέτη Γ.Ευαγγελόπουλο. Οι προγνωστικοί χάρτες παράγονται με την βοήθεια του αριθμητικού μοντέλου WRF, το οποίο χειρίζεται ο Κλέαρχος Μαρουσάκης με ιδιαίτερη δεξιότητα!Το υλικό το οποίο συνθέτει το κάθε δελτίο, αποτελεί προϊόν της ομάδας μας και δεν λαμβάνεται υλικό από άλλες ιστοσελίδες πέραν εικόνων - videos με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα οποία δημοσιεύονται πάντα συνοδευόμενα από την πηγή προέλευσής τους, όπως άλλωστε ισχύει και σε όλα τα προϊοντα που διατίθενται στην ιστοσελίδα μας. 

Σε έναν χώρο που τείνει να γεμίσει με πλήθος ιστοσελίδων καθαρά κερδοσκοπικού χαρακτήρα, οι οποίες θυσιάζουν την εγκυρότητα (και τα πνευματικά δικαιώματα!) στον βωμό του κέρδους, επενδύοντας στην τρομολαγνεία και στην εσκεμμένη ανακρίβεια, συνεχίζουμε το δύσκολο έργο, να κρατάμε τον δρόμο "καθαρό" κερδίζοντας ολοένα και περισσότερο την εμπιστοσύνη όλων όσων ενδιαφέρεστε άμεσα ή έμμεσα για την πρόγνωση του καιρού και την επιστήμη της μετεωρολογίας.

 

Γεώργιος Παπακωστόπουλος

Υπεύθυνος προγνώσεων καιρού InMeteo.gr