Ενημερώσεις

Καλή χρονιά!!!

Κατά την έναρξη του 2013, θέσαμε ως στόχο την βελτιστοποίηση των προγνωστικών μας προϊόντων με παράλληλο άνοιγμα, για πρωτη φορά, στο ευρύ μή επιστημονικά ενδιαφερόμενο κοινό. Τους στόχους αυτούς τους έχουμε κατακτήσει και αυτή την στιγμή πέραν των υψηλής ποιότητας και αξιοπιστίας προγνωστικών χαρτών, σας παρέχουμε τοπικές προγνώσεις για περισσότερες από 350 περιοχές στην Ελλάδα, βασιζόμενες στα δεδομένα του WRF το οποίο "τρέχει" σε αναλύσεις 3-5Km για την Ελλάδα και 12-15Km για την Νοτιοανατολική Ευρώπη, βασιζόμενο σε οριακές συνθήκες που προκύπτουν από την έξοδο του WRFglobal σε ανάλυση 1,25º, το οποίο παρουσιάζει υψηλή προγνωσιμότητα σε επίπεδο συνοπτικής κλίμακας. Πέραν των αυτοματοποιημένων προγνώσεων καιρού, κατά την διάρκεια της περασμένης χρονιάς, βελτιστοποιήσαμε σημαντικά τις videoπρογνώσεις καιρού και δώσαμε ιδιαίτερη έμφαση στην έγκαιρη ενημέρωσή σας μέσω έκτακτων δελτίων σε περιπτώσεις αναμονής έντονων καιρικών φαινομένων ή φαινομένων που θα μπορούσαν εν δυνάμει να δημιουργήσουν επικίνδυνες συνθήκες. Δύο μήνες πριν το τέλος της χρονιάς, ετοιμάσαμε το Weadget, ένα εργαλείο μέσω του οποίου οι κάτοχοι ιστοσελίδων, μπορούνε να εντάξουν σε αυτές τις αυτοματοποιημένες προγνώσεις μας!

Το 2014 είναι εδώ, και ο πήχυς πλέον έχει ανέβει πολύ ψηλά! Οι βασικοί μας στόχοι για την χρονιά αυτή, κινούνται σε δύο κατευθύνσεις:

-Την περαιτέρω βελτιστοποίηση των προγνωστικών μας προίόντων τόσο σε προγνωστικό όσο και σε "εικαστικό" επίπεδο και την προσθήκη περισσότερων επιλογών που θα παρέχουν την δυνατότητα σε άτομα εξαρτώμενα άμεσα ή έμμεσα, σε μεγάλο βαθμό, από τον καιρό, να έχούν στα χέρια τους ένα σύνολο πολύτιμων προγνωστικών στοιχείων. Οι προσθήκες αυτές, περιλαμβάνουν πολλαπλά τρεξίματα (ensembles), προγνωστικούς χάρτες χιονόπτωσης, χάρτες καταιγίδων, χάρτες ανέμων και θερμοκρασιών σε πολύ υψηλή ανάλυση, διαγράμματα και μετεογράμματα για περισσότερα σημεία και άλλες εκπλήξεις!

-Την σταθερή και έγκαιρη ενημέρωσή σας σχετικά με την εξέλιξη του καιρού στην Ελλάδα (και όχι μονο!) μέσω τακτικών προγνώσεων και videoπρογνώσεων οι οποίες θα εκδίδονται σε σταθερές ημερομηνίες. Ειδικά όσον αφορά τις videoπρογνώσεις, στόχος μας είναι αυτές να εκδίδονται σε καθημερινή βάση και να περιλαμβάνουν πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό με στόχο την όσο το δυνατόν ακριβέστερη και πιο ευχάριστη ενημέρωση!

 

Ευχαριστούμε θερμά ολους εσάς που μας εμπιστεύεστε και στηρίζετε την προσπάθειά μας! 

 

Σας ευχόμαστε μία υπέροχη χρονιά γεμάτη υγεία, ευτυχία και αισιοδοξία

 

Η ομάδα του Inmeteo.gr