Ενημερώσεις

Καλό Φθινόπωρο

Καλό Φθινόπωρο

Η εαρινή ισημερία, την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021, στις 22:21, σημαίνει και "επίσημα" την έναρξη του Φθινοπώρου. Η τέταρτη εποχή του έτους, είναι πλέον εδώ και ο καιρός, αρχίζει να αποκτά ολοένα και μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Το βόρειο ημισφαίριο αρχίζει, σταδιακά, να κρυώνει και ψυχρές αέριες μάζες να εφορμούν σε νοτιότερα γεωγραφικά πλάτη, να συγκρούονται με τις θερμότερες που επικρατούν εκεί και να δημιουργούν μέτωπα και χαμηλά βαρομετρικά τα οποία διαταράσσουν τον καιρό, προκαλώντας βροχές, καταιγίδες, χιονοπτώσεις σε ολοένα και χαμηλότερα υψόμετρα, ισχυρούς ανέμους και απότομες μεταβολές στην θερμοκρασία.

Η πρόγνωση του καιρού, αποκτά ολο και μεγαλύτερο ενδιαφέρον καθώς η επίδραση των καιρικών συνθηκών στην καθημερινότητα και τις δραστηριότητές μας γίνεται όλο και πιο έντονη ενώ η συχνότητα έντονων καιρικών φαινομένων αυξάνεται σημαντικά. Μία έγκυρη και λεπτομερής πρόγνωση, μπορεί να αποτελέσει πολύτιμο εργαλείο πριν από μία εκδρομή, μία εξόρμηση στην κοντινή παραλία, μία βόλτα στους δρόμους της πόλης, μία βραδινή έξοδο, το καθιερωμένο πλυντήριο και πλήθος "μικρών" και "μεγάλων" δραστηριοτήτων.

Το μετεωρολογικό μας εργαστήριο, υποδέχεται το Φθινόπωρο με μία σειρά από προγνωστικά προϊόντα υψηλής ακρίβειας, έτοιμα να σας παρέχουν όσο το δυνατόν εγκυρότερη πρόβλεψη του καιρού για ολόκληρη την Ελλάδα.

 Μέσα από το SiMeteo.gr, μπορείτε να δείτε πώς προβλέπεται να εξελιχθεί ο καιρός, τις επόμενες ημέρες, στην Αθήνα, στην Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, το Ηράκλειο, την Ρόδο και εκατοντάδες πόλεις και χωριά σε ολόκληρη την χώρα. Οι τοπικές μας προγνώσεις βασίζονται στα δεδομένα του αυτόματου προγνωστικού συστήματος, SiMeteoPS, το οποίο τροφοδοτείται, καθημερινά, από το περιοχικό μοντέλο WRF-ARW το οποίο "τρέχει" σε υψηλή ανάλυση η οποία κυμαίνεται από 1,5km μέχρι 3km. Για κάθε μία από τις περιοχές, υπάρχει λεπτομερής καρτέλα προγνώσεων στην οποία παρουσιάζεται η εξέλιξη του καιρού ανά τρίωρο και καρτέλα στην οποία απεικονίζεται η προβλεπόμενη εξέλιξη διαφόρων μετεωρολογικών παραμέτρων με την μορφή γραφημάτων.

Η σελίδα "WRF - model" είναι αφιερωμένη στο "καμάρι μας", το προγνωστικό μας μοντέλο το οποίο "τρέχει" καθημερινά σε ανάλυση 9km για την Νοτιοανατολική Ευρώπη και 1,5km - 3km για την Ελλάδα. Μέσα από αυτή την σελίδα, μπορείτε να βλέπετε αναλυτικούς χάρτες καιρού υψηλής ανάλυσης και πιστότητας για την Νοτιοανατολική Ευρώπη, την Ελλάδα και επιμέρους περιοχές με βήμα "τρίωρο", και χρονικό ορίζοντα ο οποίος φτάνει τις 4-6 ημέρες.

Επιπλέον, η προγνωστική μας ομάδα, θα είναι σύντομα έτοιμη να σας παρέχει και πάλι τακτικές "προγνώσεις καιρού", "αναλύσεις καιρού", "έκτακτα δελτία", και ενδιαφέροντα "άρθρα" ενώ μέσα τους επόμενους μήνες το ιντερνετικό μας κανάλι θα επανέλθει ανανεωμένο για να πλαισιώσει την καιρική ενημέρωσή μέσα από animations και videoπρογνώσεις.

Μέσα από τις σελίδες μας στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram, μπορείτε να ενημερώνεστε σχετικά με την εξέλιξη του καιρού, τα δελτία και τα νέα της ομάδας μας. Σας προσκαλούμε, επίσης, στην ομάδας μας, "Εν καιρώ", στο Facebook, για ενδιαφέρουσες συζητήσεις σχετικά με την εξέλιξη του καιρού και διάφορα θέματα μετεωρολογικού ενδιαφέροντος.

Η προγνωστική μας ομάδα σας εύχεται

ΚΑΛΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ!!!