Ενημερώσεις

Οκτώβριος στο SiMeteo.gr

Οκτώβριος στο SiMeteo.gr

Ο Οκτώβριος είναι πλέον εδώ και ο καιρός παρουσιάζει ολοένα και μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Η ομάδα του SiMeteo.gr, υποδεχόμαστε την νέα "καιρική saison", εξοπλισμένοι με ένα πλήρες αναβαθμισμένο αυτόματο προγνωστικό σύστημα (SiMeteo Automated Weather Prediction System), το οποίο τροφοδοτείται από το μοντέλο "WRF", που "τρέχουμε" σε ανάλυση 2,5Km τέσσερις φορές την ημέρα, και μας παρέχει δεδομένα υψηλής αξιοπιστίας τα οποία επιτρέπουν, εκτός από την παραγωγή αξιόπιστων χαρτών καιρού, (ενότητα "WRF-Model") και την εξαγωγή τοπικών προγνώσεων καιρού υψηλής ακρίβειας, για περισσότερες από 400 περιοχές στην Ελλάδα (ενότητα "τοπικές προγνώσεις").

Επιπλέον, από την Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017, η προγνωστική μας ομάδα αναλαμβάνει δράση και ανοίγει η αυλαία των "τακτικών προγνώσεων καιρού" (ενότητα "Προγνώσεις Καιρού"), με στόχο την όσο πιο έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση γύρω από την εξέλιξη του καιρού στην χώρα μας.

Οι "τακτικές προγνώσεις καιρού", θα εκδίδονται καθημερινά στις 20:00, και θα περιλαμβάνουν αναλυτικό δελτίο καιρού Ελλάδος, Αττικής και Θεσσαλονίκης, και χρήσιμες επισημάνσεις σχετικά με την προβλεπόμενη εξέλιξη του καιρού.

Επιπλέον, θα εκδίδονται έκτακτα δελτία σε περίπτωση που τα προγνωστικά στοιχεία συγκλίνουν στην εκδήλωση εν δυνάμει επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. Τα έκτακτα δελτία, θα διατυπώνονται με την συνεκτίμηση των μελών της προγνωστικής μας ομάδας και θα αφορούν τις ακόλουθες κατηγορίες:΅

-Δελτίο έντονων καιρικών φαινομένων: Σε περίπτωση που συνδυασμός εν δυνάμει επικίνδυνων φαινομένων προβλέπεται να εκδηλωθεί σε μεγάλο μέρος της χώρας

-Δελτίο καταιγίδων: Σε περίπτωση που τα προγνωστικά στοιχεία συνηγορούν στην εκδήλωση ισχυρών καταιγίδων σε μεγάλο μέρος της χώρας ή σε ευάλωτες περιοχές.

-Δελτίο χιονοπτώσεων: Σε περίπτωση που τα προγνωστικά στοιχεία συνηγορούν στην εκδήλωση ισχυρών χιονοπτώσεων σε μεγάλο μέρος της χώρας ή σε ευάλωτες περιοχές.

-Δελτίο θυελλωδών ανέμων: Σε περίπτωση που τα προγνωστικά στοιχεία συνηγορούν στην πνοή θυελλωδών ανέμων (άνω των 8Bf) σε ευρεία χωρική κλίμακα.

-Δελτίο χαμηλών θερμοκρασιών: Σε περίπτωση που τα προγνωστικά στοιχεία συνηγορούν στην διαμόρφωση αξιοσημείωτα χαμηλών θερμοκρασιών σε ευρεία χωρική κλίμακα ή/και σε ευάλωτες περιοχές.

-Δελτίο υψηλών θερμοκρασιών: Σε περίπτωση που τα προγνωστικά στοιχεία συνηγορούν στην διαμόρφωση αξιοσημείωτα υψηλών θερμοκρασιών σε ευρεία χωρική κλίμακα ή/και σε ευάλωτες περιοχές.

-Δελτίο μεταφοράς κονιορτού: Σε περίπτωση που τα προγνωστικά στοιχεία συνηγορούν στην αξιόλογη μεταφορά κονιορτού σε μεγάλο μέρος της χώρας. 

Επιπλέον αναλύσεις, αναλυτικές εκτιμήσεις καιρού και άρθρα ενημερωτικού και εγκυκλοπαιδικού περιεχομένου σχετικά με τον καιρό και τις επιστήμες που τον εξετάζουν, θα αναρτώνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, με στόχο την πληρέστερη ενημέρωσή σας.

Η δυνατότητα να έχετε τον καιρό "σύμμαχό" είναι πλέον στα χέρια σας!

 

Καλή "Saison"