Αναλύσεις

Προοπτική του καιρού των επόμενων ημερών.[ Εξπρές λάιτ ψυχρή εισβολή και περίοδος αντικυκλωνικης πορείας.]

Προοπτική του καιρού των επόμενων ημερών.[ Εξπρές λάιτ ψυχρή εισβολή και περίοδος αντικυκλωνικης πορείας.]

Δευτέρα -

- Μετατόπιση των βροχών και τοπικά έντονων καταιγίδων στην Β.ΒΑ χώρα στο ανατολικό αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Ταυτόχρονα ψυχρότερες αέριες μάζες από τα βόρεια Βαλκάνια  με πτώση της θερμοκρασίας και εν δυνάμει ικανές να επιφέρουν πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά πιθανών και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Παραμένει η πιθανότητα για πρόσκαιρη χιονόπτωση και στην Πάρνηθα.

Οι άνεμοι στρεφόμενοι σε Β.ΒΔ  εντάσεων 6 έως 7 μποφόρ και η θερμοκρασία σε πτώση όπου τις μεσημεριανές ώρες θα ανέλθουν στα επίπεδα των 15 βαθμών Κελσίου μέγιστη  στην κεντρική και νότια χώρα ενώ στην βόρεια δυο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

 

Τρίτη -

- Περαιτέρω  μετατόπιση των βροχών η σποραδικών καταιγίδων στο ανατολικό αιγαίο και στα Δωδεκάνησα με γρήγορη βελτίωση και σε αυτές τις περιοχές.

Αίθριος καιρός στην υπόλοιπη επικράτεια.

Οι άνεμοι Β.ΒΔ εντάσεων 4 μποφόρ στην δυτική χώρα ενισχυμένοι 6 και τοπικά 7 μποφόρ στην ανατολική χώρα Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα όπου τις μεσημεριανές ώρες θα ανέλθουν στα επίπεδα των 13 βαθμών Κελσίου μέγιστη στην κεντρική και νότια χώρα ενώ στην βόρεια δυο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη. Πιθανότητα τις πρωινές ώρες να είναι ορατός  σε τοπικό επίπεδο και παγετός λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών στα βόρεια τμήματα.

 

Προοπτική υπόλοιπης εβδομάδας και τάσης της καιρικής πορείας -

- Με βελτιωμένο καιρό θα κυλήσουν οι υπόλοιπες ημέρες της νέας εβδομάδας με πιθανότητα τοπικών νεφώσεων πρόσκαιρα αυξημένων στην δυτική και νότια χώρα Οι άνεμοι δυτικού ρεύματος χωρίς ιδιαίτερες εντάσεις στα όρια των 4 έως 5 μποφόρ Η θερμοκρασία σε άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμες της όπου θα ξεπεράσει τους 15 βαθμούς Κελσίου ενώ νωρίς το πρωί και το βράδυ το κρύο θα είναι αισθητό.

Υ.Γ-

-Η τάση του καιρού για περίοδο αντικυκλωνικης πορείας  με τα μέχρι τώρα δεδομένα φαίνεται να διαρκεί μέχρι το πέρας του τρέχοντος μήνα [ Νοέμβρη ] +- 3 ημέρες .

Υπαρκτή πιθανότητα για νέα σημαντική διαταραχή τέλη με αρχές  πρώτου πενταήμερου του νέου μήνα και τάσης πιο μεσημβρινής κυκλοφορίας. [Λόγω απόσταση ημερών ελλοχεύουν αλλαγές .]


Εκ της διαχείρισης Worldwide Weather.

https://worldwideoriginalweatherteam.blogspot.gr/

Sozon Poyntos