Αναλύσεις

ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΗΜΕΡΩΝ

ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΗΜΕΡΩΝ

Εκτίμηση επόμενων ημερών.[ Απουσία βροχών ασθενείς άνεμοι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες .] Προοπτική αλλαγής του καιρικού σκηνικού την νέα εβδομάδα--

--Με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και ίχνος βροχών θα κυλήσει το υπόλοιπο της τρέχουσας εβδομάδας με μοναδική διαφοροποίηση την επιπλέον εξασθένηση των ανέμων.

Τα προσχήματα κρατούν οι ελάχιστες θερμοκρασίες το πρωί και το βράδυ όπου η ψύχρα είναι αισθητή.

Συμπερασματικά με ανέμους εντάσεως έως 4 μποφόρ και θερμοκρασίες 26 έως 28 βαθμούς Κελσίου ως μέγιστη τις μεσημεριανές ώρες το υπόλοιπο της εβδομάδας με τοπικές συννεφιές οι οποίες θα είναι περισσότερες στην δυτική χώρα.

Επειδή υπάρχει προβληματισμός γενικότερα για την συμπεριφορά αυτή του καιρού να πούμε ότι δεν είναι κάτι συχνό αλλά ούτε και ασυνήθιστο για την εποχή.

Αιτία όλων αυτών οι υψηλές πιέσεις που επικρατούν στα Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις στα ανατολικα [αιτια εμμονης των ετησιων].Ομως το σκηνικό αυτό φαίνεται ότι αλλάζει σιγά σιγά με πρώτη ένδειξη την εξασθένηση των ανέμων εξαιτίας και εξασθένησης των προαναφερθέντων.

Η προοπτική του καιρού για την νέα εβδομάδα με τα τωρινά δεδομένα ...

Φαίνεται ότι πλέον σπάει αυτό το αντικυκλωνικο πεδίο δίνοντας τον χώρο για ισχυρή διαταραχή από την β,δ Ευρώπη με πορεία ν,α προς την χώρα μας.Ανοικτο το σενάριο ισχυρής κυκλογεννεσης στον κόλπο της Σύρτης [ κοιμωμένης εν έτη] όπου αν συμβεί και αναλόγως πορείας αυτής θα δώσει πολυπόθητα φαινόμενα [ βροχές και καταιγίδες.]

Τέλος παρότι λόγω απόστασης[ μη ασφαλή δεδομένα] ημερών παρακολουθούμε το σενάριο κατά πόσο είναι ικανές ψυχρότερες αέριες μάζες από β,α να συνδυάσουν πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια στα βουνά.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΩΖΩΝ ΠΟΥΝΤΟΣ