Άρθρα

Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο κοντός...

Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο κοντός...
Ο Κλέαρχος, ένας νέος πολλά υποσχόμενος επιστήμονας ο οποίος με πολύ μεράκι και πάθος για την δουλειά του και με προσωπικά του έξοδα, έχει στήσει ένα παγκόσμιο προγνωστικό μοντέλο για να πιάνει την τάση του καιρού σε μακροπρόθεσμο επίπεδο.
Η Μαρίνα, μια διαβολική γυναίκα με "πολλά ποδάρια" που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως η επιτομή της "δημοσιογραφίας" στην Ελλάδα έχει μία ιδιαίτερη σχέση με τον Κλέαρχο, καθώς εκείνη, έχει να κερδίσει πολλά από τις προγνώσεις του, πουλώντας την στους εκατομμύρια αναγνώστες που έχει στις διάφορες εκφάνσεις της, και εκείνος έχει να κερδίσει την αναγνώριση της δουλειάς που κάνει στο ευρύ κοινό.
Ένα, όχι και τόσο μουντό, πρωινό της 12ης Ιανουαρίου, ο Κλέαρχος γεμάτος ενθουσιασμό, είδε το μοντέλο του να δείχνει έντονη την τάση για ψυχρή εισβολή εκεί στα τέλη του μήνα και, χωρίς δεύτερη σκέψη, θέλησε με μια λιτή, περιεκτική και απόλυτα κατανοητή ανάρτηση στο Fb, να αναφερθεί, σχετικά με την τάση αυτή, στο κοινό που τον ακολουθεί. Που να ήξερε όμως, ότι αυτή η "ύαινα", λίγα λεπτά αργότερα, θα έδραττε της ευκαιρίας αυτής και θα άρπαζε την αθώα αυτή ανάρτησή, θα της άλλαζε τα φώτα, θα της περιέχει με πικάντικη και καυτή σάλτσα και θα την σερβίριζε με διάφορους τρόπους στους αναγνώστες της με σκοπό να δημιουργήσει ντόρο και να κερδίσει χρήματα.
Ο "κοντός" που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως η επιτομή του "μικρόψυχου" "κοντόφθαλμού" και "μικρού" ανθρώπου, που για κάποιον λόγο τα έχει βάλει με τον Κλέαρχο είτε γιατί τον ζηλεύει, είτε γιατί θέλει να δημιουργήσει τζέρτζελο, είτε γιατί υπάρχει κάποιο προηγούμενο μεταξύ τους, είτε γιατί του "την μπαίνει στο μάτι", δράττει της ευκαιρίας και αρπάζει τα δημοσιεύματα της Μαρίνας, τα κοινοποιεί και ουρλιάζει από δω και από εκεί, σχετικά με τα όσα ακούγονται, στοχοποιώντας τον Κλέαρχο και χλευάζοντάς τον προσπαθώντας να τον μειώσει Και πλήθος "κοντών" συρρέει σε αυτό το πάρτυ συνεπαρμένο από τον θόρυβο, χωρίς να λογίζει και να νοιάζεται για το ποιος είναι αυτός ο Κλέαρχος ούτε καν για τι αν και τι είναι αυτά που γράφει.
Ο Κλέαρχος, επιστρέφει λίγες ώρες αργότερα από την δουλειά, ανοίγει τον υπολογιστή του να "ξεσκάσει" και να χαζέψει λίγο στο Fb, και σαστίζει μην πιστεύοντας στα μάτια του με όσα βλέπει και ακούει.
Και τι να κάνει ο "καψερος"? Από που να αρχίσει? Να τα βάλει με την Μαρίνα, που τον εξέθεσε με αυτόν τον τρόπο, να τα βάλει με τους "κοντούς", που βρήκαν αφορμή για ξεφάντωμα, ή μήπως να τα βάλει με τον εαυτό του που μοιράζεται με πάθος και αυθορμητισμό την δουλειά του, δίνοντας πρώτη ύλη στην άτιμη Μαρίνα την οποία όμως και δεν μπορεί να παρατήσει ούτε και να της αλλάξει εύκολα χαρακτήρα
Πάντως, προσωπικά, δεν απορώ τόσο με το με τις κινήσεις του Κλέαρχου, ούτε με τις κινήσεις της Μαρίνας που είναι λίγο πολύ προβλέψιμες, ούτε με τις κινήσεις των "κοντών" που "αυτά ξέρουν, αυτά κάνουν". Προσωπικά απορώ περισσότερο, με τις κινήσεις των έμπειρων και καταξιωμένων επιστημόνων του χώρου, που παρασύρθηκαν από τον θόρυβο και για προσωπικούς τους λόγους τα έβαλαν με τον Κλέαρχο, συκοφαντώντας τον και παραποιώντας τα γραφόμενά του, συγχέοντας τα με διάφορα άλλα στοιχεία. Θα μπορέσουν άραγε αυτοί, να βρουν την δύναμη να αναθεωρήσουν και να ζητήσουν δημόσια συγγνώμη, ή θα επιτρέψουν στον εαυτό τους να "πέσει" στην κατηγορία των κοντών???

Παπακωστόπουλος Γεώργιος
Ωκεανογράφος - Προγνώστης καιρού 
Συντονιστής SiMeteo WeatherLab