Πρόγνωση Kαιρού

Οριστική η επικράτηση της "Άνοιξης"?

Οριστική η επικράτηση της

Με πολύ ήπιες καιρικές συνθήκες, προβλέπεται να κυλήσει και η νέα εβδομάδα στην χώρα μας, καθώς ομαλό πεδίο θα καλύψει την περιοχή μας εμποδίζοντας την διέλευση διαταραχών που θα μπορούσαν να μεταβάλλουν σημαντικά τον καιρό. Τα κύρια στοιχεία που θα χαρακτηρίσουν το καιρικό σκηνικό της νέας εβδομάδας στον ελλαδικό χώρο, θα είναι η επικράτηση γενικά αίθριου καιρού, οι γενικά ασθενείς άνεμοι (μέχρι την Τετάρτη από νότιες-δυτικές διευθύνσεις, ελαφρώς ενισχυμένοι σε τοπικό επίπεδο, εν συνεχεία γενικά ασθενείς από μεταβλητές διευθύνσεις), η κύμανση της θερμοκρασίας σε υψηλά επίπεδα (πάνω από 20°C, τοπικά), κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές και οι τοπικές ομίχλες. Διάσπαρτες νεφώσεις θα κάνουν κατά διαστήματα την εμφάνισή τους κυρίως σε περιοχές της δυτικής Ελλάδας, του νότιου και ανατολικού Αιγαίου, χωρίς όμως να υπάρχει αξιόλογη πιθανότητα βροχών. Τοπικές βροχές, ενδέχεται να σημειωθούν μόνο κατά την διάρκεια της Τετάρτης, σε περιοχές του Ανατολικού Αιγαίου και της βορειοανατολικής Ελλάδας όπου και αναμένεται να δουλεύσει η άκρη διαταραχή η οποία επηρεάζει την Μαύρη Θάλασσα και την Τουρκία.

Με ήπιες συνθήκες προβλέπεται να κυλήσει η νέα εβδομάδα και στην περιοχή της Αττικής, όπου η ηλιοφάνεια, θα επικρατήσει και σε συνδυασμό με τους ασθενείς ανέμους και την καθαρή ατμόσφαιρα (η οποία έχει σαν αποτέλεσμα η ακτινοβολία του ηλίου να φτάνει με ένταση στο έδαφος), θα δημιουργήσει αίσθημα ζέστης σε πολλές περιοχές του νομού, στα πεδινά τμήματα του οποίου η θερμοκρασία θα φτάνει κατά την διάρκεια του μεσημεριού στα επίπεδα των 18-20°C. Την νύχτα, ωστόσο, η θερμοκρασία θα πέφτει αρκετά, και, μέχρι νωρίς το πρωί, τα θερμόμετρα σε αρκετές περιοχές θα δείχνουν κάτω από 10°C.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, κατά την διάρκεια του Τριημέρου της Κ. Δευτέρας, θα υπάρχουν μεταβολές του καιρού με παροδικά αυξημένη συννεφιά και σποραδικές βροχές, κυρίως σε περιοχές της δυτικής και βόρειας Ελλάδας και του ανατολικού Αιγαίου, δεν θα είναι όμως μεγάλης έντασης και διάρκειας ενώ το γενικά ήπιο σκηνικό θα συνεχιστεί σε πολλές περιοχές της χώρας.

Μεταβολή του καιρού, με βροχές, καταιγίδες και ενισχυμένους ανέμους, ενδεχομένως να λάβει χώρα από το μεσημέρι της Κ.Δευτέρας, αν και σύμφωνα με τα τωρινά στοιχεία, η πιθανότητα, εντός της ημέρας, να επηρεαστεί σημαντικά μεγάλο μέρος της χώρας, εμφανίζεται περιορισμένη. Ωστόσο, κατά την διάρκεια της επόμενης εβδομάδας, είναι πολύ πιθανό να υπάρξει σημαντική μεταβολή στον καιρό της χώρας, στα πλαίσια εγκατάστασης οργανωμένης ατμοσφαιρικής διαταραχής, με κύρια χαρακτηριστικά, τις βροχές, τις καταιγίδες, τις χιονοπτώσεις και την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας. Αν επαληθευτούν τα, επίμονα, προγνωστικά στοιχεία, μπορεί η "Άνοιξη" να έχει κυριαρχήσει με δύναμη τις ημέρες που διανύουμε, ο Χειμώνας όμως δεν έχει πει ακόμα την τελευταία του λέξη. Θα ήταν άλλωστε πολύ "άδοξο" ένα τόσο πρώιμο τέλος σε έναν τόσο "ένδοξο" Χειμώνα...

 

  Click εδώ για αναλυτική πρόγνωση καιρού για την περιοχή που σας ενδιαφέρει*

Χάρτες καιρού υψηλής ανάλυσης μπορείτε να δείτε εδώ!

 


Γεώργιος Παπακωστόπουλος

 Συντονιστής προγνώσεων καιρού - SiMeteo.grSiMeteo.gr

Ο Χειμώνας είναι εδώ!!!

 

*Οι τοπικές προγνώσεις και οι χάρτες καιρού, παράγονται αυτόματα, τέσσερις φορές την ημέρα, με την βοήθεια του αυτόματου συστήματος προγνώσεων "SiMeteo AWPS", και ενδέχεται να παρουσιάζονται διαφοροποιήσεις σε σχέση με τα στοιχεία που δίνονται στην παραπάνω πρόγνωση.