Πρόγνωση Kαιρού

ΔΙΑΔΟΧΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ [ Προοπτική πανευρωπαϊκού χιονιά...Ελλάδα?]

ΔΙΑΔΟΧΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ [ Προοπτική πανευρωπαϊκού χιονιά...Ελλάδα?]

 ΔΙΑΔΟΧΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ [ Προοπτική πανευρωπαϊκού χιονιά...Ελλάδα?]

Με διαδοχικά συστήματα με μέτωπα κακοκαιρίας θα κυλήσει η τρέχουσα εβδομάδα και στο βάθος πανευρωπαϊκός χιονιάς . Ελλάδα? [ Σε ένα ατέλειωτο μοντελικο και όχι  μόνο σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες εξελίσσεται η πολύ ισχυρή ψυχρή μάζα που αναμένεται στην Ευρώπη και κατά πόσο μέρος αυτής θα επηρεάσει και την χώρα μας.]


Αναλυτικα-


ΤΕΤΑΡΤΗ


Το πρώτο σύστημα προερχόμενο από τα κράσπεδα της Ιταλίας θα επιφέρει βροχές και τοπικές καταιγίδες [ τοπικά έντονες] αρχικά στα δυτικά και στην συνέχεια αναλογικά και στην υπόλοιπη επικράτεια με έμφαση κυρίως την Θεσσαλία ,τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου ,την Κρήτη και την Μακεδονία [ κυρίως κεντρική και ανατολική.]

Ταυτόχρονα με προϋπάρχουσα ποσοστά ψυχρών αερίων μαζών χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής επικράτειας ενδεχομένως και σε ημιορεινά  των ΒΔ τμημάτων.


Άνεμοι. Κυρίως Ν.ΝΑ ρεύματος με εντάσεις 4 έως 5 μποφόρ, ενισχυμένοι στα Β.ΒΑ  με εντάσεις 6 έως 7 μποφόρ με Β.ΒΑ ρεύμα.

Η θερμοκρασία ως μέγιστες τιμές από 4 έως 14 βαθμούς Κελσίου αναλογικά από βορρά προς νότο.Αττική- Σποραδικές βροχές και ενδεχόμενο καταιγίδας .

Θεσσαλονίκη- Σποραδικές βροχές και πιθανών τοπικές καταιγίδες πλησίον του θερμαικού.

Πιθανών ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά.


ΠΕΜΠΤΗ-ΚΥΡΙΑΚΗΔιαδοχικά συστήματα με μέτωπα κακοκαιρίας από τα δυτικά με πορεία Β.ΒΑ επί το πλείστο  θα επιφέρουν βροχές και ενδεχομένως ισχυρές καταιγίδες στα περισσότερα τμήματα της χώρας και ταυτόχρονα χιονοπτώσεις στα ορεινά και μέρα με την μέρα και σε χαμηλότερα υψόμετρα της ηπειρωτικής χώρας. 


Άνεμοι. Με μεταβλητότητα μέχρι καταλήξεως σε βόρειο ρεύμα με εντάσεις 5 έως 6 μποφόρ και τοπικά 7 μποφόρ.


Η θερμοκρασία σε πτώση που θα είναι αρκετά αισθητή προς το πέρας της εβδομάδας.


[ Υ-Γ. Λόγω των διαδοχικών συστημάτων και της υφής της κάθε διαταραχής ενδέχεται τα ποσά υετού να είναι σε υψηλά επίπεδα οπότε είναι υπαρκτό το ενδεχόμενο αν κριθεί αναγκαίο έκδοσης εκτάκτου δελτίου .]

Προοπτική πανευρωπαϊκού χιονιά .[ Ελλάδα ?]

Είναι είδη βέβαιο ότι η Ευρώπη εισέρχεται σε περίοδο  με κάθοδο από τις πιο ισχυρές ψυχρές αέριες μαζες εδώ και πολλά χρόνια. Αρκετές χώρες της Ευρώπης θα νιώσουν στο πετσί τους εκτός των πολικών θερμοκρασιών και  αξιόλογες χιονοπτώσεις.

Κατά κανόνα δεν σημαίνει ότι όπου θα έχει το ισχυρότερο ψύχος θα έχει και τις ισχυρότερες χιονοπτώσεις.


Όσο αφορά την Ελλάδα..

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα στο ατέλειωτο αυτό σταυρόλεξο, μέρος των πολύ ψυχρών αυτών αερίων μαζών ενδέχεται να ευνοήσουν την βόρεια και πιθανών και κεντρική Ελλάδα. [ Ανοιχτή η προοπτική βελτιώσεων για πιο εκτεταμένης κατάβασης ψυχρής μάζας στην χώρα μας.]


Με  απλά λόγια χωρίς πολλές μετεωρολογικές ορολογίες που πιθανών μπερδέψουν και αποπροσανατολίσουν τα πράγματα είναι ότι  το πεδίο των υψηλών πιέσεων [ διάταξη αντικυκλώνων] σε συνάρτηση του ατλαντικού ωκεανού , το χαμηλό στις Αζόρες, πιθανές κυκλογεννεσεις συνθέτουν το παζλ της όλης κυκλοφορίας.

 Προσωπική μου [ κρυφή σκέψη] οι βελτιώσεις  μικρής ανατολικής και νοτιότερης απόκλισης της ψυχρής μάζας σε συνάρτηση με την μαύρη θάλασσα.Είτε έτσι, είτε αλλιώς  κουμάντο ο καιρός.Εκ της διαχείρισης Worldwide Weather.

Sozon Poyntos.