Έκτακτα Δελτία Καιρού

Έκτακτο δελτίο έντονων καιρικών φαινομένων

Έκτακτο δελτίο έντονων καιρικών φαινομένων

Έκδοση: 29/11/2018/01:30

Ισχύς: 29/11/2018/01:30 - 30/11/2018/24:00


Προβλεπόμενη εξέλιξη των φαινομένων

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες: Προβλέπεται να επηρεάσουν, περιοχές των Σποράδων, του κεντρικού και νότιου Αιγαίου, της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς Ελλάδας και της ανατολικής Πελοποννήσου. Σταδιακά, τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν στις Σποράδες, την Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά Ελλάδα και θα περιοριστούν, κατά κύριο λόγο, στο νότιο Αιγαίο.

Ισχυρές χιονοπτώσεις: Προβλέπεται να εκδηλωθούν στην Θράκη (με γρήγορη εξασθένιση μέσα στην Πέμπτη), σε αρκετές περιοχές της Μακεδονίας (με γρήγορη εξασθένιση), στην Θεσσαλία (μέχρι τα 100μ, τοπικά), στην Στερεά Ελλάδα (μέχρι τα 300μ, τοπικά), στην Πελοπόννησο (μέχρι τα 600μ τοπικά) και στα ορεινά τμήματα της Κρήτης (άνω των 1400μ). Οι χιονοπτώσεις, αναμένεται μέσα στην Πέμπτη να περιοριστούν στην ανατολική Θεσσαλία, την Στερεά Ελλάδα και την ανατολική Πελοπόννησο όπου και θα συνεχιστούν, τοπικά ισχυρές, με τάση εξασθένισης.

Θυελλώδεις άνεμοι: Προβλέπεται να επικρατήσουν στο βόρειο Αιγαίο (8-9bf) και το Μυρτώο Πέλαγος (8-9bf), με τάση ενίσχυσης στις Κυκλάδες και το νότιο Αιγαίο κατά την διάρκεια της Πέμπτης. Θυελλώδεις και, τοπικά, πολύ θυελλώδεις άνεμοι προβλέπεται να επικρατήσουν και σε μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής χώρας. Αξίζει να σημειωθεί πως σε αρκετές περιπτώσεις, η μέση ένταση των ανέμων θα ξεπερνάει τα 8bf και οι ριπές αυτών τα 100km/h, δημιουργώντας εν δυνάμει επικίνδυνες συνθήκες. 

Αττική: Κατά την διάρκεια της Πέμπτης (29/11) προβλέπεται να εκδηλωθούν βροχές, οι οποίες ενδέχεται να είναι κατά διαστήματα ισχυρές, κυρίως κατά την διάρκεια των πρωινών ωρών. Παράλληλα θα επικρατήσουν θυελλώδεις ως πολύ θυελλώδεις άνεμοι (8-9bf) όχι μόνο στις θαλάσσιες περιοχές αλλά και σε κατοικημένες περιοχές, δημιουργώντας εν δυνάμει επικίνδυνες συνθήκες. Ισχυρές χιονοπτώσεις προβλέπεται να εκδηλωθούν στην Πάρνηθα (μέχρι 900μ κατά διαστήματα) και στον Κιθαιρώνα (μέχρι 700μ κατά διαστήματα). Από τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης, τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν και θα συνεχιστούν, με γενικά ασθενή χαρακτήρα, μέχρι τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής (30/11). Οι άνεμοι θα παρουσιάσουν, σταδιακή εξασθένιση μέσα στην Παρασκευή, ενώ οι χιονοπτώσεις θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται στην Πάρνηθα (μέχρι 700μ τοπικά) και στον Κιθαιρώνα (μέχρι 600μ τοπικά) και κατά την διάρκεια της Παρασκευής, με τάση εξασθένισης. Αξιόλογη χιονόστρωση προβλέπεται στην Πάρνηθα, άνω των 1100μ.

  

Click εδώ για αναλυτική πρόγνωση καιρού για την περιοχή που σας ενδιαφέρει*

Χάρτες καιρού υψηλής ανάλυσης μπορείτε να δείτε εδώ!


 

*Οι τοπικές προγνώσεις και οι χάρτες καιρού, παράγονται αυτόματα, τέσσερις φορές την ημέρα, με την βοήθεια του αυτόματου συστήματος προγνώσεων "SiMeteo AWPS", και ενδέχεται να παρουσιάζονται διαφοροποιήσεις σε σχέση με τα στοιχεία που δίνονται στην παραπάνω πρόγνωση.


Σημειώνεται πως τα έκτακτα δελτία της προγνωστικής μας ομάδας, έχουν συμβουλευτικό χαρακτήρα και δεν υποκαθιστούν τα δελτία της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, η οποία αποτελεί τον "επίσημο" φορέα προγνώσεων καιρού στην Ελλάδα.