Έκτακτα Δελτία Καιρού

Έκτακτο δελτίο έντονων καιρικών φαινομένων

Έκτακτο δελτίο έντονων καιρικών φαινομένων

Έκδοση: 25/11/2018/15:00

Ανανέωση: 27/11/2018/12:30 

Ισχύς: 25/11/2018/15:00 - 28/11/2018/24:00


Προβλεπόμενη εξέλιξη των φαινομένων

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες: Προβλέπεται να επηρεάσουν, από τα δυτικά προς τα ανατολικά, το μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Σε αρκετές περιπτώσεις τα φαινόμενα θα είναι έντονα και υπάρχει αυξημένη πιθανότητα να συνοδεύονται από σφοδρούς ανέμους και χαλαζοπτώσεις. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην δυτική Ελλάδα, το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο, την ανατολική Μακεδονία και την Θράκη, όπου τα έντονα φαινόμενα προβλέπεται να εκδηλωθούν σε ευρεία κλίμακα και με μεγαλύτερη διάρκεια.

Σφοδροί άνεμοι: Σφοδροί άνεμοι (6-7bf, τοπικά 8bf), νοτίων διευθύνσεων, αναμένεται να πνέουν στο Ιόνιο, στο Αιγαίο και σε αρκετές περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας. Κατά την διάρκεια της Δευτέρας, οι άνεμοι θα στραφούν σε Νοτιοδυτικούς με τάση εξασθένισης, πρώτα στο Ιόνιο και εν συνεχεία στο Αιγαίο και την ανατολική Ελλάδα. Κατά την διάρκεια εκδήλωσης των έντονων φαινομένων, υπάρχει πιθανότητα σε τοπικό επίπεδο να πνέουν πολύ ισχυροί ριπαίοι άνεμοι.

Αττική: Βροχές και καταιγίδες, παροδικά έντονες, προβλέπεται να εκδηλωθούν από την νύχτα της Κυριακής προς την Δευτέρα, μέχρι τις πρώτες απογευματινές ώρες της Δευτέρας. Κατά την διάρκεια των απογευματινών ωρών της Δευτέρας, προβλέπεται υποχώρηση των φαινομένων. Οι καταιγίδες, είναι αρκετά πιθανό να συνοδεύονται από σφοδρούς ανέμους και τοπικές χαλαζοπτώσεις.


Ανανέωση  (27/11/2018/12:30)

Βροχές και καταιγίδες, θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται, κατά διαστήματα, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, κατά την διάρκεια της Τρίτης (27/11) και της Τετάρτης (28/11) και τα φαινόμενα θα έχουν τοπικά έντονο χαρακτήρα και ενδεχομένως να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και σφοδρούς ανέμους. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην Δυτική Ελλάδα, τα νησιά του βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου και στην βορειοανατολική Ελλάδα όπου θα εκδηλωθούν έντονα φαινόμενα σε ευρεία κλίμακα και για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Από τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης (28/11), τα φαινόμενα προβλέπεται να υποχωρήσουν, σταδιακά, στην Δυτική Ελλάδα, το βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο και την βορειοανατολική Ελλάδα και, να παρουσιάσουν έξαρση στην περιοχή του κεντρικού και νότιου Αιγαίου, των Σποράδων και σε αρκετές περιοχές της ανατολικής και νότιας ηπειρωτικής Ελλάδας.

Στην περιοχή της Αττικής, βροχές και καταιγίδες, προβλέπεται να εκδηλωθούν κατά διαστήματα, κατά την διάρκεια της Τρίτης (27/11) και της Τετάρτης (28/11). 

  

Click εδώ για αναλυτική πρόγνωση καιρού για την περιοχή που σας ενδιαφέρει*

Χάρτες καιρού υψηλής ανάλυσης μπορείτε να δείτε εδώ!


 

*Οι τοπικές προγνώσεις και οι χάρτες καιρού, παράγονται αυτόματα, τέσσερις φορές την ημέρα, με την βοήθεια του αυτόματου συστήματος προγνώσεων "SiMeteo AWPS", και ενδέχεται να παρουσιάζονται διαφοροποιήσεις σε σχέση με τα στοιχεία που δίνονται στην παραπάνω πρόγνωση.


Σημειώνεται πως τα έκτακτα δελτία της προγνωστικής μας ομάδας, έχουν συμβουλευτικό χαρακτήρα και δεν υποκαθιστούν τα δελτία της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, η οποία αποτελεί τον "επίσημο" φορέα προγνώσεων καιρού στην Ελλάδα.