Έκτακτα Δελτία Καιρού

Έκτακτο δελτίο έντονων καιρικών φαινομένων

Έκτακτο δελτίο έντονων καιρικών φαινομένων

Έκδοση: 22/10/2018/16:00

Ισχύς: 22/10/2018/18:00 - 24/10/2018/24:00


Συνοπτική ανάλυση

Οργανωμένο σύστημα χαμηλών πιέσεων κινείται από την Ιταλία προς το νότιο Ιόνιο και το Λιβυκό Πέλαγος και προβλέπεται να επηρεάσει πολλές περιοχές της χώρας με βροχές, καταιγίδες και ενισχυμένους ανέμους. Το σύστημα προβλέπεται να ακολουθήσει αρκετά νοτιότερη τροχιά σε σχέση με την αρχικώς εκτιμώμενη, με αποτέλεσμα τα εντονότερα φαινόμενα να εκδηλωθούν σε περιοχές της δυτικής και νότιας Ελλάδας. 


Προβλεπόμενη εξέλιξη των φαινομένων

Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπεται να εκδηλωθούν στο Ιόνιο, στην δυτική Κρήτη και, παροδικά, σε τμήματα της δυτικής ηπειρωτικής Ελλάδας. Από τις βραδινές ώρες αναμένεται σημαντική έξαρση των φαινομένων στην δυτική και νότια Πελοπόννησο, με τάση επέκταση των φαινομένων, στην ανατολική Πελοπόννησο και την Κρήτη, κατά την διάρκεια της νύχτας. Παροδικές βροχές περιορισμένης έντασης θα εκδηλωθούν και σε άλλες περιοχές της κεντρικής, της ανατολικής και νότιας Ελλάδας.

Τρίτη, 23 Οκτωβρίου: Βροχές και καταιγίδες προβλέπεται να εκδηλωθούν στο νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, την Στερεά Ελλάδα, την Κρήτη, τις Κυκλάδες και σε τμήματα της Θεσσαλίας. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στο νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, το Μυρτώο Πέλαγος και την Κρήτη όπου προβλέπεται να εκδηλωθούν έντονα φαινόμενα σε μεγάλη έκταση.

Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου: Βροχές και καταιγίδες, τοπικά έντονες, προβλέπεται να εκδηλωθούν στην ανατολική και νότια Πελοπόννησο, στις νότιες Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Κατά την διάρκεια της ημέρας, τα φαινόμενα προβλέπεται να παρουσιάσουν σημαντική υποχώρηση την Πελοπόννησο και να εστιαστούν κατά κύριο λόγο στην Κρήτη και τα Δωδεκάννησα.

 

Μέσα από το παρακάτω animation, μπορείτε να δείτε την προβλεπόμενη κατανομή των φαινομένων σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από τα προγνωστικά μας συστήματα:

 

 

  Click εδώ για αναλυτική πρόγνωση καιρού για την περιοχή που σας ενδιαφέρει*

Χάρτες καιρού υψηλής ανάλυσης μπορείτε να δείτε εδώ!


 

Γεώργιος Παπακωστόπουλος

Συντονιστής προγνώσεων καιρού - SiMeteo.gr

 

 

*Οι τοπικές προγνώσεις και οι χάρτες καιρού, παράγονται αυτόματα, τέσσερις φορές την ημέρα, με την βοήθεια του αυτόματου συστήματος προγνώσεων "SiMeteo AWPS", και ενδέχεται να παρουσιάζονται διαφοροποιήσεις σε σχέση με τα στοιχεία που δίνονται στην παραπάνω πρόγνωση.


Σημειώνεται πως τα έκτακτα δελτία της προγνωστικής μας ομάδας, έχουν συμβουλευτικό χσρακτήρα και δεν υποκαθιστούν τα δελτία της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, η οποία αποτελεί τον επίσημο φορέα προγνώσεων καιρού στην Ελλάδα.